2011, október 31   ·   0 hozzászólás  

cod-mw3-hirvalto

November 8-án véget ér az újkori konzolok egyik legnagyobb sikerének számító Call of Duty széria Modern Warfare alsorozata, ami nem kicsi elvárásokkal indul neki az idei őszi szezonnak. Vajon képes lesz a Call of Duty: Modern Warfare 3 a második MW és a Black Ops által fölállított hihetetlen eladási rekordokat (4,7 illetve 5,6 millió példány az első 24 óra alatt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban összesen), vagy a célközönség is kezd ráunni a folyamatosan ugyanazt nyújtó, de fejlődésben nem sokkal előrébb mutató részekre?

Kezdjük ott, hogy kik csinálják a játékot. A dobozon és a hivatalos honlapon is az Infinity Ward neve szerepel, ám a cégen belüli leépítések következményeként egy erősen megcsappant banda rakja össze a sorozat utolsó epizódját, ami nem sok bizakodásra ad okot. Ugyanis az eddigi Call of Duty-k a kritikusoknál is relatív magasra lettek értékelve, ami jó produktumokat takar. Vajon képesek lesznek-e ezek az emberek felnőni a feladathoz, és megfelelni a hihetetlenül magas elvárásoknak, vagy velük együtt minden és mindenki elindul a leejtőn?

Az már szinte biztos, hogy a Modern Warfare 3 egyjátékos része egyben a sorozat lezárása is lesz, vagyis végérvényesen pont kerül a Makarov által vezetett támadásra a nyugati civilizáció fellegvárai ellen. A játék során jó CoD hagyományként továbbra is több ember bőrébe bújhatunk, aminek következtében bejárhatjuk az ostromlott New Yorkot, Londont, Párizst és Berlint, de pár küldetés erejére még Szomáliába is eljutunk. A kampánymissziók továbbra is filmszerűek lesznek, azaz sok-sok izgalmas, fordulatos átvezető jelenetekkel találkozhatunk, és szereplőink nem egyszer hajmeresztő manővereket hajtanak végre, vagy kerülnek életveszélybe, amikor is csak néhány centin múlik az életük.

Modern Warfare 3 logó

A látványról és a játékmenetről most is az Infinity Ward saját fejlesztésű IW motorjának 5.0. változata gondoskodik, ami az elődhöz képest tovább csiszoltak, fejlesztettek. A készítők hosszú évek tapasztalatát tették bele, hogy a játék mindhárom fő platformon ugyanolyan jól nézzen ki, és gördülékenyen fusson mind PC-n, mind konzolokon.

Természetesen itt is megtalálható lesz az elmaradhatatlan multiplayer, vagyis a világhálón keresztül harcolhatunk barátainkkal közösen, vagy akár ellenük is a tucatnyi többjátékos pálya egyikén. A játékmódok nagyjából ugyanazok, mint a korábbi epizódokban, lesz ismételten kooperatív mókát kínáló Spec Ops. mód is, de az igazi újdonság mégis a Call of Duty Elite debütálása a játékkal egy időben. Ez egy integrált közösségi rendszer, kifejezetten a CoD igényeihez alakítva, aminek noha ingyenes részével is rengeteg mindent lehet kezdeni (pl. klán alakítása), viszont egyes emelt szintű szolgáltatásokért, mint a videómegosztás, már fizetni kell. A rendszer egyébként közös lenne a jövőbeli epizódokkal is, sőt, a Black Ops. is automatikusan megkapná ezt a frissítést.

A játék a trailerek alapján jónak ígérkezik, hozza a szokásos elvárásokat, de ugyanakkor hatalmas kérdőjelek tornyosulnak mellette. A válaszra legkorábban a november 8-i megjelenésig várni kell, utána viszont minden el fog dőlni, különösen az, hogy melyik lesz az év katonai FPS-e: a Modern Warfare 3 vagy a nagy rivális Battlefield 3?

Írta akrstf

Kapcsolódó linkek: , ,


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.