2012, június 26   ·   0 hozzászólás  

punchtime-xl

A Cartoon Network rajongói megváltásként várhatták a Deep Silver Kiadó legújabb játékának európai megjelenését, ugyanis még a régi idők nagy hősei kaptak helyet a fejlesztésben. A májusban elstartoló játék azonban nem igazán azt hozta, amit vártak tőle.

A Cartoon Network: Punch Time Explosion XL szerethetőségét leginkább a klasszikus Cartoon Network-hősök adják, akik még nem az új generációs bugyuta CN-mesékben szerepeltek. A 26 választható hős között olyan nevek bukkannak fel, mint a Bolygók kapitánya, Johnny Bravo, a Pindúr Pandúrok vagy a kis zseni fizikus, Dexter.

Mindegyikük egyéni tulajdonságokkal rendelkezik, másban és másban jók. Erre szükség is lesz, ugyanis a sztori szerint a Cartoon Network univerzumát gonosztevők támadják meg, akiktől meg kell mentenünk a világot. A lineáris játékmenetben a feladatunk nem más, mint a szörnyek lekaszabolása, időnként egy-két ügyességi mozdulattal vagy minimális gondolkodást igénylő feladattal tarkítva. Egyes bevetésekhez több karaktert is választhatunk, ezzel is kombinálva az erejüket.

Az oldalnézetes irányítás még nem is baj, de a grafika nem sikerült a legjobban. A 3DS-en, PS3-on, Xbox 360-on és Wii-n is elérhető játék egymástól csak a felbontásban különbözik, de nem éppen a legjobban kidolgozottak a szereplők és néha még csak nem is emlékeztetnek eredeti tévés alakjukra. Nem sikerült még jól a hangok világa sem, az átvezető videókon kívül nem szólalnak meg a szereplők: csak tátognak, mondandójukat pedig feliratok jelzik a játékmenetben. Az alaphangok pedig csipogóak, így egy idő után kikészítik az embert.

A Papaya Studios legújabb játéka nem nyerte el a játékosok tetszését. Sokan kritizálják az egész alkotást a fentebb leírtak miatt, igen lehúzó kritikák is napvilágot láttak. Pedig a fejlesztők nevéhez a Ben 10 vagy a Toy Story Mania színrevitele is kapcsolódik, tehát már volt rutinjuk a mesehősök világában. A megrögzött Cartoon Network-rajongóknak azonban mégis kötelező darab, hiszen a szuperhősök nosztalgikus élményt keltenek, amelyek visszacsempésznek egy kicsit az ártatlanabb kaszabolásból a képernyőre.

Cartoon Network Punch Time Explosion XL

Írta Rita

Kapcsolódó linkek: ,


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.