2012, június 4   ·   0 hozzászólás  

Testament-of-Holmes

Reneszánszát éli az Arthur Conan Doyle által teremtett figura, Sherlock Holmes és barátja, Dr. Watson. A detektívtörténet sokat köszönhet a filmes és tévés feldolgozásoknak is: Robert Downey Jr. főszereplésével már két kasszasiker filmet is leforgattak, a BBC-nek új sorozatának hála pedig mindenki nyomozólázban ég. Ezt a sikertörténetet próbálja meglovagolni a Focus Home Interactive, akik videójátékkal készülnek kiegészíteni ezt az univerzumot.

A The Testament of Sherlock Holmes névre hallgató játék előreláthatólag idén szemptemberben érkezik. A PC-n, PS3-n és Xbox 360-on játszható játék megjelenése hiánypótló szerepet tölt be, hiszen eddig is léteztek olyan játékok, amelyek a detektívsztorikra épültek, de ezek sikere igen halovány volt. Éppen ezért várják a rajongók izgatottan, hogy mit tesznek le a Frogwares fejlesztői az asztalra. A trailer már megérkezett, amiből annyi derül ki, hogy a történet valahol ott folytatódik, ahol a sorozat abbamaradt. Látjuk Sherlock Holmes sírkövét, azonban a sztori autentikus környezetben játszódik, eltérve a széria modern környezetétől.

Minden bizonnyal egy teljesen új sztori kerekedik ki a játékverzióban, azonban a fejlesztőknek össze kell szedniük magukat: a korábbi próbálkozások is azért fulladtak kudarcba, mert meg se közelítették a filmek által nyújtott rejtélyek színvonalát, a játékmenet pedig ezáltal jócskán ellaposodott. Nem elég tehát a szabadon bejárható tér kialakítása: ütős és összetett ügyekre lesz szükség.

Írta Rita

Kapcsolódó linkek:


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.