2013, augusztus 15   ·   0 hozzászólás  

fifa14-in2

Közeleg az ősz, ezzel együtt pedig idén is az új FIFA 14-epizód megjelenése, amelynek keretein belül az Electronic Arts ismét számtalan újdonságot szeretne kivitelezni, hogy a sorozat rajongóinak újfent ne kelljen csalódniuk kedvenc focis játékukban. Habár az újdonságok többsége ezúttal is a finomhangolásokból ered, amelyek többsége közvetlenül talán nem látszik majd meg a végeredményen, de a FIFA 14 így is továbbhaladt a realisztikusság felé vezető ösvényen.

Ennek köszönhetően a korábbi évadokhoz hasonló formában a játék fizikája szó szerint óriási változásokon ment keresztül, amit a fejlesztők továbbra is azért tartanak kiemelkedően fontosnak, hogy a FIFA 14 ne csak a legjobb, hanem a legvalószerűbb virtuális futballjáték is lehessen. A fizika továbbcsiszolásának köszönhetően a labda tulajdonságai szinte teljesen megváltoztak, mondhatni sokkal életszerűbbé váltak, de a passzok pontossága, a tiszta lövések megjelenése, valamint a rúgások során a labdára ható erők sokszínűsége is ennek köszönhető.

A fizika forradalmasításának köszönhetően a passzrendszer lényegesen fejlettebbé és pontosabbá vált a FIFA 14-ben, de részben ennek köszönhetjük majd azt is, hogy megjelenhetett a játékban egy vadonatúj opció, a labda fedezésének lehetősége. Mindez már korábban is jelen volt a sorozatban, ellenben ezúttal már nem automatikus, hanem manuális lett az opció, segítségével pedig úgy lelassíthatjuk focistáinkat, hogy sokkal könnyebben tudják megvédeni a labdát az ellenfél játékosaitól, de lehetőséget kapunk immáron arra is, hogy hirtelen, bármilyen irányban elkezdjünk sprintelni, ami szintén óriási taktikai újdonságokat tesz elérhetővé számunkra.

A fizikával egyetemben ugyanakkor a mesterséges intelligencia is szintet lépett, amit legfőképp a védekezés során vehetünk majd észre, de minden más tekintetben is, hiszen játékosaink mozgása sokkal életszerűbbé, sokkal valóságosabbá vált. Ennek köszönhetően jobban reagálnak majd a helyzetekre, alaposabban meggondolják a helyezkedést, a passzokat és a legtöbb esetben már nem várnak arra, hogy beleavatkozzunk egy gólhelyzetbe vagy egy cselezésbe, amelyek között újfent találhatunk majd rengeteg új mozdulatot is az eddigiek finomítása mellett.

A FIFA 14-ben ugyanakkor visszatér az Ultimate Team lehetőség is, aminek köszönhetően egyfajta sajátos, kártyagyűjtögetős formában állíthatjuk össze a világ legjobb focicsapatát, vagy azt a klubot, amelybe a legkedvesebb játékosainkat válogatjuk össze. Természetesen visszatér a többjátékos mód, valamint az online lehetőségek is, amelyekkel kapcsolatban az Electronic Arts fennakadásmentes működést és rengeteg újdonságot ígér, tehát a FIFA 14 kapcsán idén sem fognak csalódni a sorozat rajongói!

Írta akrstf

Kapcsolódó linkek: , , ,


Vélemények (0)


Bocsi, de hozzászólások küldése lezárult.