2012, június 27   ·   0 hozzászólás  

GAME-OF-THRONES

A Trónok harca körüli hisztériát igyekeznek mostanában minél többen meglovagolni. G. R. R. Martin vaskos könyvsorozata mára már a legismertebb bestsellerek közé kerültek, az ismertséget az HBO-n futó sorozat pedig csak tovább növeli. Korábban már próbálkoztak a videójátékos feldolgozással, az viszont nem lett túl nagy siker, így a Cyanide alkotói tettek egy újabb próbálkozást.

A Game of Thrones szerepjáték kikerüli a könyvek és a sorozat világát. Két teljesen új karaktert emel be az amúgy is szövevényes univerzumba, akikkel eddig még semmilyen formában nem találkoztunk. Aki tehát az ismert alakok megjelenését várta a játéktól, csalódnia fog: sem Eddark Stark, sem pedig a Lannisterek nem jelennek meg az RPG-ben.

Adott azonban helyettük két teljesen új figura. Alester Sarwyck vörös pap az új isteneket tiszteli és a család szentségét hirdeti. Természetesen őt sem kell félteni, ha ármánykodásról van szó – de ezt már megszokhattuk a korábbi GoT-ismereteink alapján.

A másik választható karakter a Fal őrei közül kerül ki, Mors Westford névre hallgat. A kegyetlen férfi egy fejvadász, akinek feladata az árulók levadászása. Ha valaki elmenekül a Fal őrei közül, ő az, aki szemrebbenés nélkül a nyomába ered és könnyűszerrel lekaszabolja.

A két jellem bemutatásából is kitűnik már, hogy teljesen eltérő játékmenetre lehet számítani a választott karaktertől függően. Erre szükség is van, ugyanis a játék felépítése hagy némi kívánnivalót maga után: kicsit olyan, mint a Cyanide fejlesztői összecsapták volna az egészet.

A grafika nem a legtökéletesebb, a mozgástér is korlátozott. Gyakorlatilag csak egy-egy fő helyszín adott a játékosok számára, nincs nagy és bebarangolható vidék, ami színesítené a terepet. A játékot így könnyen el lehet unni, ezzel is lecsökkentve a játékidőt. Ettől függetlenül a rajongóknak kötelező darab, hiszen mind Alester, mind pedig Mors alakjai tökéletesen illeszkednem a Game of Thrones-univerzumba és az újabb történetszálak értékes kikapcsolódási perceket hozhatnak a felhasználók számára.

Írta Rita

Kapcsolódó linkek:


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.