2012, szeptember 25   ·   0 hozzászólás  

callofduty_blackops2

Nem egészen két hónapot kell várni a következő Call of Duty játék debütálásáig. A Treyarch fejlesztői alaposan megdolgoztak a Black Ops folytatásával, számos olyan újítást ígérnek a rajongók számára, amelyet már korábban hiányoltak a felhozatalból. Sokan mégis kételkednek abban, hogy képesek-e a megújulásra, lássuk tehát, hogy mit ígérnek a novemberben megjelenő Call of Duty: Black Ops II játékról!

A legnagyobb változást a már CoD-védjegynek számító linearitás elhagyása okozza. A történetben egyszerre érvényesül a múlt, jelen és a jövő, ráadásul a történetszálak párhuzamosan futnak egymással. A történet 2012-ben indul, amikor egy hackertámadás következtében kitör a második hidegháború. A készítők azonban nem maradnak meg a jelen nyújtotta lehetőségeknél: egyrészt a valódi hidegháború időszakába kalauzolják el a játékost, másrészt pedig 2025-be is betekintést nyerhetünk, ahol már sokkal modernebb környezetben zajlik a haza védelme.

A Black Ops II kötődik az előzményéhez, többek között felbukkan majd Alex Mason és Frank Woods, ráadásul Alex fia az egyik főszereplője a franchise következő darabjának. A nem is olyan távoli jövő felvillantása egy teljesen új vállalkozás a CoD történetében, a Treyarch egyik nagy dobása lesz a modern technika felvonultatása.

Újításként jön az ún. Strikeforce mód: a főszereplő karakterét elhagyva, felülnézetből oldhatjuk meg a feladatokat, amelynek teljesítésében ráadásul teljesen szabadkezet kapunk a fejlesztőktől: a saját tempónkban és tetszőleges sorrendben vonulhatunk a harcba.

A november 13-án megjelenő játék PC-n, PS3-n és Xbox360-on válik elérhetővé, a későbbiekben viszont a Wii U palettáját is színesíti majd. A CoD-rajongóknak mindenképpen kötelező darab, a trailer alapján nem fogunk benne csalódni!

Írta Rita

Kapcsolódó linkek:


Vélemények (0)


Bocsi, de hozzászólások küldése lezárult.