2012, július 5   ·   0 hozzászólás  

ouya

A svájci származású, San Fransiscóban tevékenykedő vállalkozó és dizájner Yves Béhar a napokban jelentette be: újabb durranásra készül. Ez alkalommal 100 (a reklám szerint 99) dolláros tévére csatlakoztatható Androidos konzolt kezdtek el fejleszteni, amit a megvétel után teljesen ingyenes játékokkal használhatunk.

Béhar korábbi projektjei magukért beszélnek. A One Laptop Per Child (OLPC) kezdeményezés lényege az volt, hogy a világ szegényebb országaiban élő gyerekek oktatását segítsék azzal, hogy 100 dolláros áron juthatnak laptophoz. Szintén a svájci dizájner nevéhez fűződik a kevésbé humanitárius Jawbone Jambox és Puma táska.

Az új vállalkozás az Ouya, aminek megvalósításához Yves Béhar nem kisebb neveket gyűjtött össze, mint Ed Fries (Xbox), Amol Sarva (Peek), Julie Uhrman (IGN) és Peter Pham (Color). Arról nem szól a fáma, hogy jelenleg hol tart a kidolgozás, illetve mikorra várhatjuk az új csodakütyüt.

Minden esetre érdemes lesz várni, főként, ha valóban sikerül megvalósítani a konzolt 100 dollárért (mert az OLPC-nél átcsúsztak az álomhatáron). Az sem utolsó, hogy minden programot ingyenesen használhatunk Androidos gépünkön. Ennek persze valószínűleg meg lesz az az átka, hogy a független fejlesztőktől nem azt a minőséget kapjuk (és ezt egy ilyen olcsó konzoltól sem várhatjuk el), amihez hozzászoktunk.

ouya2

Az már csak hab a tartán, hogy a vállalkozó szellemű tulajdonosok bele is babrálhatnak a rendszerbe, ugyanis a fejlesztők egy “hackkészletet” is adnak az Ouyához.

Az olcsó konzol ingyenes játékokkal valószínűleg azokat fogja vonzani, akik nem tehetik meg, hogy százezreket költsenek a szórakozásra. Másrészt azokat, akiket izgat annak a lehetősége, hogy egy átalakítható rendszerhez juthatnak hozzá, amit tetszőlegesen egyedivé tehetnek.

Írta Zso

Kapcsolódó linkek: ,


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.