2012, május 30   ·   0 hozzászólás  

Resistance: Burning Skies

A katasztrófajátékok kedvelői számára igazi aranybánya lehet a Resistance legújabb játéka: a széria negyedik darabja sokban hasonlít elődeihez, de el is tér tőle, főleg a hangulatát tekintve. A 2006-ban indult sorozat legújabb részében egy tűzoltótiszt, Tom Riley kapja a főszerepet, akinek küldetése során olyan dolgokkal kell szembenéznie, amire még csak álmában sem gondolt.

Az előző epizódokból már ismert Chimerák szállják meg a Földet: első hajóik hatalmas tüzet okoznak egy raktárépületben, ahová az éppen ügyeletes Tomékat hívják. Az épületbe behatolva azonban már tudja: nem egy rutinmunka vár rá. Kezdetét veszi az őrületes kaszabolás, és bár az első hajókat megsemmisítik, az utcán kitör az invázió és a pánik.

Tovább bonyolítja a történetet, hogy nem csupán a Chimerákkal kell megküzdenie a főhősünknek: magánélete is veszélybe kerül, hiszen felesége és kislánya is a megszállt környéken tartózkodott éppen, így eszeveszett nyomkeresés veszi kezdetét. Ráadásul az intrika is felüti a fejét a gaz csábítás fejében, hiszen az ellenséget kaszaboló Ellie megmozgatja a férfi fantáziáját.

Resistance: Burning Skies Vita

A kvázi lineáris pályákon való előrenyomulást különféle fegyverek segítik: kezdetben csak az elkobzott puskák állnak a rendelkezésünkre, de a  repertoár igen szélesre bővül: falakat átütő aungerek, könnyűgépfegyverek, támadópuskák és célkövetős lövedékek segítenek a harcban, amelyek számos extra funkcióval bírnak. A megfelelő billentyűkombináció lenyomása pajzsot idézhet elő, vagy éppen egy olyan minidroidot, amely 10 másodperces élete alatt hatalmasabb pusztításra képes, mint bármelyik ember. A fegyverek ráadásul fejleszthetők is az izzó kék kocka segítségével. Növelhető a tárnagyság és a tűzerő, de fokozhatjuk az újratöltés sebességét is.

Resistance: Burning Skies Vita

A zsebkonzolos változatban semmi sem sérül a látványvilágban, sőt! Az egyik legszebb grafikával bíró játéknak kiáltották ki a Burning Skiest.

A széria korábbi rajongói számára lelkileg nyújthat pluszt a legújabb epizód: korábban már csak az apokaliptikus képeket és helyszíneket tárták elénk a játék készítői, most azonban látjuk a megszállás előtti amerikai idillt. Párocskák sétálgatnak kéz a kézben az utcán, mikor a randevú kellős közepébe rontanak bele a Chimerák. A család fontossága még inkább motivál minket a harcban, ráadásul igen életszagú a csábító szállal kiegészítve.

Resistance: Burning Skies

Írta Rita

Kapcsolódó linkek:


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.