2012, június 18   ·   0 hozzászólás  

Sorcery

A Harry Potter-mánia lecsengésével sem szabadulunk meg a varázslós kalandoktól: bár a könyvsorozat már régen befejeződött és a Warner Bros által forgatott 8 film is elkészült már, a varázslat még mindig több ezer embert a hatalmába kerített. Ezt meglovagolva készítette el a Sony legújabb történetét, amelynek ugyan nincs köze a Roxfort Varázsló- és Boszorkányképzőhöz, de a mágia világához annál inkább.

Varázslatos mesevilág tárul a szemünk elé a Sorcery című játékban: a grafika és a hang tökéletesen megtámogatja a misztikus világ érzetét. Ami pedig rengeteget segít abban, hogy valóban varázslónak érezhessük magunkat az nem más, mint a Move irányítás. A suhintásokat és a pálcaforgatást valóban el kell végeznünk, amelynek eredményeképpen a természeti elemeket az uralmunk alá vonhatjuk. Bármikor előidézhetünk a semmiből egy tornádót vagy egy földrengést, ráadásul a kombinálható mágiának köszönhetően akár tüzes tornádóval is támadhatunk az ellenségre.

Az ellenség pedig nem más, mint maga a rémálomkirálynő, akinek gonosz terve lesújtott egy városka lakóira. Varászlatos lényeket szabadít a közösségre, akik leégetik a várost. A főhős, Finn és állandó kísérője, az Erline névre hallgató elvarázsolt macska(lány) azonban szembeszegül a rémségekkel, miközben még romantikus szálak is szövődnek.

Finn éppen csak megkezdte a varázslótanulmányait, mikor megtörténik a szörnyűség. Innentől kezdve azonban csak rajtunk múlik, hogy mi lesz a sorsa, hiszen a Move irányításnak köszönhetően a mi meghatározott mozdulataink idézik elő a különböző jelenségeket. Mindezt egy rövid tanulópályán el is sajátíthatjuk, mielőtt élesben is kipróbálnánk az élményt.

A játékmenet során rengeteg olyan tárggyal találkozhatunk, amelyet le kell verni, szét kell verni vagy össze kell gyűjteni, hiszen ezek értékes aranytallérokat valamint bájital alapanyagokat rejtenek. A keverék főzés csínját-bínját az alkimistától tudjuk elsajátítani, amelynek megfőzéséhez természetesen a mi mozdulatainkra lesz szükség. Különleges erő és védelem kotyvasztható a főzetekben, amelyek még igen hasznosnak bizonyulhatnak a későbbiekben.

Ami egy kicsit zavaró lehet, az az ugráló kamerakezelés, amelyet egy gomb megnyomásával könnyen visszaállíthatunk az alapnézetbe, viszont ez sehogy esik kézre a játék hevében (L1 gomb). Emellett azonban remek játékélményt nyújt, tényleg elhiteti velünk a varászlatot, amelybe rendesen bele lehet melegedni. Érdemes azonban figyelni arra, hogy 2-3 óra hosszánál többet egyszerre ne játsszunk vele, hiszen rendesen igénybe veszi a kezeket a Move-os irányítás.

Sorcery

Írta Rita

Kapcsolódó linkek:


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.