2012, június 12   ·   0 hozzászólás  

apple alma

23. alkalommal zajlott le az Apple fejlesztői konferenciája, a WWDC 2012. Az expón számos újdonságról számoltak be a cég fejlesztői és vezérei: hardveres és szoftveres újítások közül válogathatnak a felhasználók, akiknek a száma az App Store-os regisztrációk száma alapján eléri a 400 milliót is.

Még egy kis statisztika: az App Store-ban 650 ezer alkalmazás közül válogathatunk, amelyek között a mindennapi életet segítő applikációk mellett a szórakozásnak is hódolhatunk speciális fejlesztések és játékok révén. A felhasználók ráadásul igen aktívan ki is használják a letöltési lehetőséget, hiszen a konferenciáig összesen 30 milliárd letöltést regisztráltak már.

A WWDC legnagyobb sztárjaivá a MacBook Air és Pro, valamint az új mobilos operációs rendszer, az iOS 6 vált.

A Macbook Air ezentúl 4 GB RAM-mal rendelkezik az eddigi 2 helyett és akár már 8 gigányi memóriával is rendelhetővé válik. A gép gyorsabb lett, kezdősebessége 1,8 GHz, valamint az adatátvitel sebességét is megnövelték az USB 3.0 technológiának köszönhetően: ez körülbelül 10-szer gyorsabb, mint az eddig használt USB 2.0. Növelték az SSD-tárhelyet, valamint 720 p-s Facetime-kamerákkal szerelték fel a gépeket.

Macbook Air

A MacBook Pro még ennél is többet kíbál: akár 8 GB-nyi 1600 MHz-es RAM-mal is rendelhető. A legnagyobb felbontású laptoppá válik a beépített Retina Display-jel, amelyet egyébként az iPhone-ok és az iPadek is alkalmaznak. Optimaliztál az alkalmazásokat is a 2880×1800 pixeles felbontáshoz, amelyet sokan “iPad laptop”-ként emlegetnek.

Macbook Pro

A legnagyobb visszhangot azonban az új szoftveres fejlesztés, az iOS 6 kapta. 200 újítás várja azt a 365 millió felhasználót, aki eddig is élvezte az iOS nyújtotta lehetőségeket, most azonban számos felhasználóbarát funkció közül válogathatnak majd. A Facebook-integráció minden eddiginél nagyobb szerepet kap, de változások történnek a fotómegosztásban, új alkalmazások érkeznek, és a telefonálás új generációja nyílik meg az új operációs rendszerrel.

iOS 6

A készülék automatikusan emlékezteti a felhasználót az elintézendő hívásokra és üzenetekre, amelyet akár ingyenesen is bonyolíthat a FaceTime nevű alkalmazás segítségével: wi-fin keresztül ingyenesen videotelefonálhatunk az applikációval.

Apple iOS6 Do not disturb

Bevezetik az ún. “Do not disturb” funkciót is, ami magyarul csak annyit tesz: Ne zavarj! Bizonyos időközökben csak a megadott fontos hívásokat ereszti át a készülék, ráadásul még ezek közül is lehet szelektálni: beállítható, hogy csak a második hívás esetén csörrenjen meg a telefon – gondoltak a fejlesztők tehát arra is, hogy csak az igazán fontos telefonok érjenek célba.

Apple iOS6 Do not disturb

Írta Rita

Kapcsolódó linkek:


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.