2012, március 6   ·   0 hozzászólás  

witcher-2-hirvalto

2011 egyik legjobb, legmonumentálisabb PC exkluzív játéka a Witcher 2 volt. A lengyel CD Projekt RED eredetileg 2007-ben megjelent alkotása egy igazi remekmű volt, ami sikerének következtében nem volt meglepő a folytatás sem.

Ezúttal viszont az Assassin of Kings alcímű epizód kitérőt is tesz, és ellátogat az Xbox 360 videojáték konzolra is, mely előrendelhető a következő linken: Witcher 2 Xbox 360 előrendelés. Így most már a Microsoft gép tulajdonosai is belevethetik magukat Temeria földjére, hogy átvegyük Riviai Geralt szerepét.

Witcher 2 Xbox 360 Enhanced
Witcher 2 Xbox 360 Enhanced Edition

A történet szerint egy rejtélyes bérgyilkos szedi áldozatait, egytől egyig neves uralkodók, aminek köszönhetően a világ a háború veszélyébe kerül. Emiatt indul neki hősünk és csapata, hogy végére járjon a dolognak. Útközben számtalan kaland és küldetés mellett különféle kihívásokban, például kocsmai boksz meccs vagy kockadobálós szerencsejátékban is részt vehetünk.

Ami változott, az egy kifinomultabb irányítás, mely pontosan illeszkedik a kontroller nyújtotta lehetőségekhez. Megmaradt viszont a dark fantasy hangulat, abból is a naturalistább irányvonal. Így nem kell csodálkozni, ha esetleg egy levágott fejbe botlunk, vagy testi erotikának lehetünk szemtanúi.

Emellett a Witcher 2 Assassin of Kings a tavalyi év egyik legszebb játéka volt, ami megizzasztott minden létező és halandó szármára elérhető vast, de a látványért meg is érte. A programozók lehetőségekhez mérten igyekeztek minél jobban átportolni a konzolra, így a kötött és (most már) gyengébb hardver ellenére is meseszépen fusson a játék.

Hogy milyen eredménnyel, azt még nem tudjuk, de a bizakodásra okot adó, előzetes screenshotokon túl áprilisban meg fogjuk látni a tényleges végeredményt is. Az Xbox 360 változat eleve extra kiadással érkezik: új fegyverek, karakterek és mellékküldetések, amiket egyébként a PC-sek is meg fognak kapni idővel.

Írta akrstf

Kapcsolódó linkek: ,


Vélemények (0)
Az email címed nem jelenik meg az oldalon és nem adjuk meg másoknak. Csak az avatargeneráláshoz van rá szükséges, hogy megadd.